Skip to content

Koolhydraatarme ontbijt recepten

Ben je op zoek naar een lekker, koolhydraatarm ontbijt om je dag goed mee te beginnen? Wij hebben de lekkerste recepten hier voor je verzameld!

Koolhydraatarme smoothie bowl

Houd je net zo erg van smoothie bowls als wij, en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Same here! Deze verfrissende, makkelijke, én koolhydraatarme smoothie bowl recept is perfect tijdens de warme zomerdagen.

koolhydraatarm dieet
gezond ontbijt afvallen

Koolhydraatarme granola

Dit granola recept is low-carb, glutenvrij, hoog in eiwit en gewoon onwijs lekker! Dus als je je ochtend goed wilt beginnen, is deze eiwitrijke granola een must-try!

Hüttenkäse Pannenkoekjes

Team hartig om je dag goed te beginnen? Doe dat met deze heerlijke koolhydraatarme pannenkoekjes, gemaakt met hüttenkäse.

koolhydraatarm dieet afvallen
Makkelijk koolhydraatarm ontbijt

Snicker ontbijtshake

Binnen een paar minuten een heerlijk koolhydraatarm ontbijt op tafel? Ga voor deze ontbijtshake met chocola en pindakaas!

Chiapudding met rood fruit

Chiapudding is een ideaal snel koolhydraatarm ontbijt: mega lekker, super healthy, je kan er duizend-en-één variaties mee maken en doordat chiazaad extreem rijk is aan voedingsvezels, ook nog eens lekker vullend. What’s not to love? 😍⁠

snel koolhydraatarm ontbijt
gezond ontbijt afvallen

Koolhydraatarme wafels

Wie houdt er niet van wafels?! En met dit gezonde recept tover je een perfect koolhydraatarm ontbijt op tafel.

Koolhydraatarme crackers

Eet je graag crackers, maar wil je het wel low-carb houden? Deze homemade crackers zijn low-carb, knapperig, heel erg lekker en voedzaam.

koolhydraatarme crackers

Koolhydraatarm Dieet

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Bij een koolhydraatarm dieet wordt de inname van koolhydraten verminderd, terwijl de inname van gezonde vetten wordt verhoogd en een toereikende eiwitinname aangehouden wordt. Het doel van een koolhydraatarm dieet is om de glucose, ook wel "bloedsuiker" genoemd, in je lichaam te verlagen. Dit veroorzaakt een metabolische toestand waarin het lichaam overschakelt naar het verbranden van vet in plaats van glucose. Hierdoor wordt vet gebruikt als brandstof.

Waarom een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarme leefstijl is meer dan een vluchtige voedingstrend. Over de mechanismen van deze aanpak en het verband met de gezondheid wordt steeds meer bekend. De “traditionele” voedingsrichtlijnen leggen een sterke nadruk op koolhydraten. Onderzoek toont echter aan dat een te hoge koolhydraatinname kan leiden tot gewichtstoename, insulineresistentie, diabetes, polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), maar ook acné, migraine en maag- en darmklachten. Koolhydraatarme diëten worden steeds meer ingezet bij chronische aandoeningen, zoals epilepsie en zelfs bij vormen van kanker. Wanneer je switcht van een high-carb voedingspatroon naar een patroon dat de nadruk legt op het voeden van het lichaam met voedzame, onbewerkte producten, kan je het volgende ervaren:

  • Mentale helderheid;
  • Beter humeur;
  • Meer energie;
  • Betere nachtrust;
  • Minder onbedwingbare trek;
  • Gewichtsverlies;
  • Minder ontstekingen;
  • Minder opgeblazen gevoel;
  • Gezondere huid, haar en nagels.

Benieuwd...

wat een koolhydraatarme leefstijl voor jou kan doen? Plan een gratis kennismakingsgesprek in!

gezonde ontbijt recepten
EN