Skip to content

Koolhydraatarme lunch recepten

Ben je op zoek naar een lekkere, koolhydraatarm lunch om vol energie de middag door te knallen? Wij hebben de lekkerste recepten hier voor je verzameld!

Koolhydraatarme Salade Caprese

Wie houdt er niet van mozzarella en pesto?! 🤤 Deze salade tover je binnen no-time op tafel!

koolhydraatarme lunch
koolhydraatarme lunch

Koolhydraatarme Shakshuka

Deze koolhydraatarme shakshuka heeft een hartige tomatenbasis boordevol kruiden, chorizo en zit boordevol groenten! In combinatie met de eieren, is dit een heerlijke koolhydraatarme lunch.

Hüttenkäse Pannenkoekjes

Serveer deze koolhydraatarme pannenkoekjes met quacamole en zure room voor een lunch waar je U tegen zegt

koolhydraatarm dieet afvallen
Koolhydraatarme Hartige Taart

Koolhydraatarme hartige taart

Deze hartige kip-kerrie taart is belachelijk makkelijk om te maken. En een perfecte koolhydraatarme lunch om mee te nemen naar je werk.

Koolhydraatarme crackers

Eet je graag crackers, maar wil je het wel koolhydraatarm houden? Deze homemade crackers zijn niet alleen laag in koolhydraten, maar ook knapperig, voedzaam én heel erg lekker.

koolhydraatarme crackers

Koolhydraatarm Dieet

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Bij een koolhydraatarm dieet wordt de inname van koolhydraten verminderd, terwijl de inname van gezonde vetten wordt verhoogd en een toereikende eiwitinname aangehouden wordt. Het doel van een koolhydraatarm dieet is om de glucose, ook wel "bloedsuiker" genoemd, in je lichaam te verlagen. Dit veroorzaakt een metabolische toestand waarin het lichaam overschakelt naar het verbranden van vet in plaats van glucose. Hierdoor wordt vet gebruikt als brandstof.

Waarom een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarme leefstijl is meer dan een vluchtige voedingstrend. Over de mechanismen van deze aanpak en het verband met de gezondheid wordt steeds meer bekend. De “traditionele” voedingsrichtlijnen leggen een sterke nadruk op koolhydraten. Onderzoek toont echter aan dat een te hoge koolhydraatinname kan leiden tot gewichtstoename, insulineresistentie, diabetes, polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), maar ook acné, migraine en maag- en darmklachten. Koolhydraatarme diëten worden steeds meer ingezet bij chronische aandoeningen, zoals epilepsie en zelfs bij vormen van kanker. Wanneer je switcht van een high-carb voedingspatroon naar een patroon dat de nadruk legt op het voeden van het lichaam met voedzame, onbewerkte producten, kan je het volgende ervaren:

  • Mentale helderheid;
  • Beter humeur;
  • Meer energie;
  • Betere nachtrust;
  • Minder onbedwingbare trek;
  • Gewichtsverlies;
  • Minder ontstekingen;
  • Minder opgeblazen gevoel;
  • Gezondere huid, haar en nagels.

Benieuwd...

wat een koolhydraatarme leefstijl voor jou kan doen? Plan een gratis kennismakingsgesprek in!

gezonde ontbijt recepten
EN