Skip to content

Koolhydraatarme Info

koolhydraatarm dieet // blijvend afvallen // gezonde leefstijl

Het koolhydraatarme dieet uitgelegd

koolhydraatarm dieet

Wat zijn koolhydraten, wat houdt een koolhydraatarm dieet in, voor wie is het geschikt én wat eet je wel en juist niet? Deze vragen beantwoorden we in dit blog artikel.

Koolhydraatarme leefstijl: zo begin je

Als je net begint met koolhydraatarm eten kan dit behoorlijk overweldigend zijn. Maar geen zorgen! Met een paar simpele swaps kan je jouw favoriete maaltijden blijven eten, alleen dan met minder koolhydraten – en voldoende gezonde vetten en eiwitten om die vervelende energie dipjes te voorkomen. 

In deze blog geven we je een hoop inspiratie voor een koolhydraatarm ontbijt, lunch en het avondeten. Ook delen we verschillende koolhydraatarme én lekkere snacks met je.

Insuline resistentie

insulineresistentie

Insulineresistentie wordt in verband gebracht met aandoeningen zoals prediabetes, toename van vetmassa en een hoog cholesterolgehalte. Het is een voorloper van een heleboel chronische aandoeningen en ziekten, dus het is belangrijk om je insulinegevoeligheid onder controle te houden. De beste manier om dit te doen is door een gezonde levensstijl te volgen voldoende beweging en ontspanning. 

Schildklier problemen: heb jij er last van?

schildklier problemen

Wanneer je schildklier te langzaam werkt, kan je je sloom en vermoeid voelen en langzaam genezen. Bij een overactieve schildklier kan je onbedoeld afvallen, en een opgejaagd gevoel, hartkloppingen en zweten ervaren.

Koolhydraatarm en vegetarisch - kan dat?

gezonde ontbijt recepten

Bij een koolhydraatarm dieet denk je al snel aan vlees en vis, maar ook als vegetariër kan je gezond koolhydraatarm eten! In deze blog leggen we je uit hoe je op een gezonde manier koolhydraatarm én vegetarisch kan eten.

Carnivoor Dieet

carnivoor dieet

Het carnivoor dieet: 100% dierlijk eten en GÉÉN groentes, fruit en granen. Keto diëtist Romy volgende het carnivoor dieet een maand en deelt haar ervaring. Ook vertelt ze wanneer ze het carnivoor dieet wel en juist niet aanraadt.

Zijn noten écht zo gezond?

noten gezond

Noten, zaden en pitten kunnen zeker een gezonde keuze zijn – bijvoorbeeld als snack, als beleg, in een salade of door je kwark – maar, wel met mate. Nu hoor ik je denken: “Waarom met mate.. noten, zaden en pitten zijn toch een gezonde keuze?”

In deze blog leggen we uit waarom de omega-6/omega-3 ratio zo belangrijk is, en dat niet iedere noot even gezond is…

Koolhydraatarm ontbijten

koolhydraatarme smoothie bowl

Om je dag goed te beginnen, wil je dat je gezonde ontbijt voldoende eiwitten en vet bevat. Dit zorgt er namelijk voor dat je goed verzadigd bent, en makkelijk tot de lunch door kunt. In deze blog delen we heerlijke, koolhydraatarme ontbijtrecepten met je!

Koolhydraatarme lunch

koolhydraatarme lunch

Ben je op zoek naar een lekkere, koolhydraatarm lunch om vol energie de middag door te knallen? Wij hebben de lekkerste recepten hier voor je verzameld!

EN